zondag 26 augustus 2018

Zo 26/08/18 Een dagje Amsterdam


Deze ochtend vertrok papa om 05:20 u naar zijn werk maar daardoor werd Korneel wakker en die maakte natuurlijk ook Lotte, mij en mama wakker. Sindsdien hebben we bijna niet geslapen. Dus had ik al een slecht humeur bij het ontbijt.
Toen vertrokken we naar het centrum van Amsterdam om naar het achterhuis van Anne Frank te gaan kijken. Voor het museum stond een standbeeld van Anne Frank, Korneel riep: ''Anne Franka!!!'', en hij knuffelde het beeld :-). Toen konden we gaan aanschuiven om het museum binnen te mogen. Het was er heel speciaal, wel een beetje eng. Met een audiogids kreeg je informatie over elke kamer.
We picknickten in het Vondelpark. We wilden een boottochtje maken over de kanaaltjes maar daarvoor moesten we anderhalf uur wachten dus gingen we ergens in een zomerbar iets drinken en daarna gingen we heen en weer met de veerboot over de rivier 't IJ. We hebben in totaal 5 keer het pondje genomen.
Daarna kochten we etenswaren in de winkel: Dirk Van Den Broek. We hebben uitgebreid gegeten onder een zeildoek omdat het weer eens aan het regenen was.


In het Vondelpark

Aan de zomerbar


Op het pondje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tot slot

Onze fietstocht naar Amsterdam was zeker de moeite. Het hoogtepunt vond ik eigenlijk AMsterdam zelf maar wat ook heel leuk was was Dordre...