maandag 20 augustus 2018

Ma 20/08/2018 – Een valse start


S' ochtends kwamen oma en opa aan uit Sint-Truiden.
We maakten de zakken vast op de fietsen en vertrokken.
Maar natuurlijk ging het weer mis, opa was zijn GSM in Sint-Truiden vergeten!
Dus toen is mama met oma en haar fiets in de auto naar hun appartement gereden om de GSM te halen terwijl ik, Lotte en opa al vertrokken. We hadden afgesproken aan de abdij van Averbode. Maar daar was geen parkeergelegenheid en dus belde opa naar mama om te zeggen dat we beter konden afspreken aan de parking van de Colruyt in Averbode. Toen ze er eindelijk waren kochten we etenswaren en picknickten we.
We fietsten verder en stoppen nog eens in Olen voor een stukje fruit dat we opaten op een pleintje waar een standbeeld stond met drie bierpotten. Opa vertelde ons het verhaal van de pot van Olen met de drie oren. Op het pleintje stond ook een kastje met boeken waar we zo maar een boekje konden uithalen om te lezen.
Om 16u20, na exact 55km kwamen we aan bij het huis van Jeanine en Jean-Marie, vrienden van oma en opa. We kregen een heerlijke maaltijd geserveerd en kregen er zelfs kinderchampagne bij.
Daarna gingen we in de speeltuin spelen waar Jean-Marie een zwerfboek vond met deze tekst erbij op een briefje: 'Je mag me meenemen, lezen en daarna opnieuw vrijlaten :)'.


Onze valse start in Zelem

Aan de abdij van Averbode


Santé

1 opmerking:

  1. Wat was het leuk om jullie op bezoek te hebben ! En wat een energie deze jonge dames hebben ... onvoorstelbaar ! Zelfs na een zo'n lange fietstocht hadden ze nog massa's energie over om tegen de tijd een hindernissenparcours af te leggen en de behaalde tijd steeds scherper te stellen ... een 10 op 10 voor inzet en gedrevenheid ! De Nederlanders gaan blij verrast zijn met deze leuke en sportieve zuiderburen ! Wij wensen jullie nog een hele leuke fietstocht naar Amsterdam en zijn benieuwd naar jullie avonturen van de volgende dagen.

    BeantwoordenVerwijderen

Tot slot

Onze fietstocht naar Amsterdam was zeker de moeite. Het hoogtepunt vond ik eigenlijk AMsterdam zelf maar wat ook heel leuk was was Dordre...